Efter lang ventetid er vi nu på concrete5 version 8.2.0

Det har taget måneder og som Andrew Embler (hoved programmør på concrete5) sagde "lidt lang tid, men værd at vente på"
Det har taget måneder og som Andrew Embler (hoved programmør på concrete5) sagde "lidt lang tid, men værd at vente på"
Skrevet af Michael Jensen-Maar - 2017-07-21 02:02:00

Concrete5 version 8.2.0 er nu landet og den var længe ventet. Det er der dog ikke noget at sige til da det skulle være den største opdatering nogen sinde. Vi har her på Concrete5 Danmark testet den i et par måneder og fundet den meget stabil. Vi forventer dog at der meget hurtigt vil komme en version 8.2.1 (det er lige som reglen hver gang en ny version udkommer), der er altid nogle småfejl der ikke lige blev set inden første udgave kom ud.

Og hvad kan du så forvente? Ja, den lange liste (https://documentation.concrete5.org/developers/background/version-history/820) kan du læse her (siden er på engelsk). Men vores egen mening er, at concrete5 nu er blevet rigtig voksen. Den kan selvfølgelig alt det vi kender og så en hel masse mere. Det er dog stadig den samme filosofi - Det skal være nemt at bruge concrete5.

Men en af de store nyheder er vel stadig "Express" databasen (en indbygget database applikation der gør det muligt at opbygge databaser uden at skulle kode). En anden ting er mapper i filhåndteringen der gør det super nemt at hilde styr på alle sine billeder og andre filer.

Vi har selvfølgelig opdateret concrete5.dk til version 8.2.0 og det gik faktisk nemmere end forventet. Du skal dog forvente at add-ons kan fejle. Det er altid en god ide at se om eventuelle add-ons er opdateret af udvikleren og så hurtigtst muligt få dem opdateret efter du har opdateret concrete5.

En sidste lille ting skulle lige være "HUSK AT LAVE EN BACKUP AF DIN CONCRETE5 DATABASE INDEN OPGRADERING"!!!

Share: